Oud-CPN'er Ger Hoogenberg zorgde er in de jaren tachtig voor dat de gemeente Utrecht ieder jaar een krans legt bij de Dokwerker, de herdenking aan de Februaristaking van 1941. Lees het artikel. Oud-raadslid Carry-Ann Tjong-Ayong reageert:

Ik ben vaak op 25 februari in de bus met Ger Hoogenberg en vrienden naar de Dokwerker geweest . 

Maar er was een jaar, dat ene jaar, toen zaten de Turk Mesut Cavasoglu en ik, de Surinaamse Carry-Ann Tjong-Ayong, verwonderd in de verder lege bus te wachten tot de raadsleden, ambtenaren en burgemeester Ivo Opstelten zouden instappen.

Echter, niemand voegde zich bij ons en de krans. 

We keken elkaar schouderophalend aan. De Februaristaking, de Tweede Wereldoorlog, de Dokwerker, dat was geschiedenis, dat was ons aangeleerd toen we naar Nederland kwamen. Nu moesten wij de taak op ons nemen.

"Wij zijn alleen!"

"Zullen we dan maar?", zei de chauffeur en startte de rit naar Amsterdam.

Bij de Dokwerker kregen wij verbaasde opmerkingen van de verzamelde vrienden: "Zijn jullie met z'n tweeën. Waar is iedereen? Waar is Ger!? Wij wisten het ook niet. Nu nog steeds niet.

Maar dapper liepen we tussen de andere vrijwilligers naar het symbool van de Februaristaking en legden de krans neer. In de lege bus reden we terug naar Utrecht.

Carry-Ann Tjong-Ayong (oud-gemeenteraadslid en lid Provinciale Staten voor GroenLinks tussen 1990 en 2001)

Ger Hoogenberg zegt in een reactie dat de herinnering van Tjong-Ayong hem niets zegt en dat hij in die tijd alle keren erbij was. "Ik heb wel eens meegemaakt dat er helemaal geen raadsleden mee gingen en toen heb ik burgemeester Brouwer in een ernstig gesprek gezegd dat dat echt niet kon. Er was immers een motie aangenomen in de jaren tachtig dat raadsleden die krans zouden gaan leggen. Maar waar Tjong-Ayong het over heeft weet ik echt niet. Alleen vorig jaar was ik verhinderd en alle andere keren heb ik de delegatie geleid."