Michael Kroonbergs, hoofdredacteur DUIC, reageert op column Kees van Oosten die een interview met wethouder Van Hooijdonk goed acht voor een Noord-Koreaanse krant.

Geachte heer van Oosten,

Zoals vaak bij complottheorieën klopt ook deze niet. Ons eerste idee voor het interview met wethouder van Hooijdonk was om een aantal mensen een mening over haar te geven waarop zij dan kon reageren. De wethouder heeft niet om die quotes gevraagd. En wij hebben uiteindelijk voor een andere vorm gekozen. Ingewikkelder kan ik het niet maken.

Dat u zich niet kunt vinden in het interview is uw goed recht. Ik zelf zie geen enkel bezwaar in een artikel waarin een wethouder de ruimte wordt geboden om haar beleid uit te leggen. Voor alle duidelijkheid: dit interview is op ons initiatief tot stand gekomen, uiteraard zonder enig overleg met wie dan ook die over de budgetten gaat. Ik zou ook werkelijk niet weten wie dat is.

Uw suggestie dat het anders zit, doet het uiteraard goed voor de tribune. Maar hij raakt kant noch wal. Er komt mogelijk een moment dat wij ook u aan het woord laten. Maar wel op een moment dat wij dat bepalen. Zoals dat ook het geval was bij het interview met van Hooijdonk. In ons volgende nummer hebben wij een verhaal over het parkbeheer van de gemeente Utrecht. Vinden we interessant.

Michael Kroonbergs, hoofdredacteur DUIC