Door Bernard Tomlow - De gemeente en de provincie Utrecht delen ons mee dat de second opinion van Procap inzake de Uithoflijn overhandigd is. Vervolgens plakken ze er een nietszeggende tegenstrijdige persverklaring aan.

Daar moeten wij burgers het mee doen. Ze gaan maar door met spinnen. Zij bepalen wel hoe wij de rapportage moeten interpreteren. Ik ben razend benieuwd en heb het document opgevraagd om zelf een mening te kunnen vormen.

Wat blijkt? Het rapport is pas over een week beschikbaar voor de burger. Niet toevallig, want vrijdag 1 juni wordt het nieuwe college van Utrecht voorgesteld en dan is het rapport al weer oud nieuws.

Het rapport is daarom zo belangrijk, omdat één van de hoofdrolspelers van de enorme schade van € 84 miljoen van de Uithoflijn wethouder Van Hooijdonk is. Stel je voor dat ze weer verkeer gaat doen en de Raad haar die bevoegdheid geeft. Dan zijn twee dingen zeker: de schade zal niet € 84 miljoen, maar nog veel meer worden en de Raad blijkt niet in staat om wanbestuur te keren.