Jim Terlingen - “Ja, dat denk ik ook vaak. Maar dan besluit ik maar om niet te oordelen.” De vrouw die naast me is gekomen om me te prikken, een zestiger, beantwoordt mijn vraag of het niet wat efficiënter kan op de boosterpriklocatie in de jaarbeurs. 

Het is oudjaarsdag 16.30 uur. Naar schatting veertig mensen zijn dan al twintig minuten aan het wachten op de prikkers, die op hun beurt aan het wachten zijn op de vaccins.

Wat blijkt, na even navraag gedaan te hebben: het is het laatste prikuur van de dag en de GGD wil geen boostervaccins verspillen. En dus krijgt iedere prikker er steeds een beperkt aantal in een bakje. Helaas te beperkt, want je kunt zien dat de rij meer mensen bevat dan er vaccins in het bakje zitten. Best onbegrijpelijk. 

Enfin, op oudjaarsdag is een beetje rust ook wel fijn. De sfeer is prima. Het zijn ook allemaal vreselijk aardige mensen die aan het werk zijn. De meerderheid is vrouw. Zou die fijne sfeer daardoor komen?

Enkele uren eerder was er ook al zo’n relaxte rij. Op de Maliebaan staat als vanouds een oliebollentent en die deed vandaag zeer goede zaken. Er is wel een verschil: hier kon je tenminste zien waarop je aan het wachten bent en dat voelt logisch.

De GGD in Utrecht doet veel dingen goed (dank!), maar heeft ook nog wel wat te leren. 

De oppepprik zit er in ieder geval in. Veiliger 2022 in!

Maliebaan, 14.01 uur. Foto: JT