Door Jim Terlingen - Ik kreeg een inval: laat ik het veelgeroemde programma ChatGPT eens bevragen over het onderzoeksonderwerp waar ik nu mee bezig ben.
  

Wanneer ging Kindjeshaven in Utrecht open?

> Kindjeshaven in Utrecht werd geopend in 1911. Het was een opvanghuis voor baby's en jonge kinderen die om verschillende redenen niet bij hun ouders konden blijven. De instelling bood onderdak, voeding en zorg aan deze kinderen. Later veranderde de naam in "Kinderhuis Oog in Al".

Op welk adres zat het?

> Het Kinderhuis Oog in Al was gevestigd op het adres Oog in Al 1 in Utrecht, Nederland.

Wie was bij aanvang in 1911 directeur?

> Bij de oprichting van Kindjeshaven in 1911 was de directeur J.H. Tonino. Hij speelde een belangrijke rol bij de oprichting en de eerste jaren van de instelling. Tonino was betrokken bij verschillende liefdadigheidsinstellingen en sociale initiatieven in Utrecht en werd gekozen als de eerste directeur van Kindjeshaven vanwege zijn toewijding aan het welzijn van kinderen.

   
De antwoorden rollen er zo snel uit, dat ik toch even denk 'huh, zou het waar zijn'? Maar na een klein onderzoekje kan ik niet anders zeggen dan ONZIN, NIETS van waar en grote BULLSHIT.

Het jaartal, de naam van de directeur, Kinderhuis Oog in Al, het adres...er valt geen chocola van te maken. De werkelijkheid is: Kindjeshaven, inderdaad een creche, ging in de Tweede Wereldoorlog open onder leiding van Trui van Lier op Prins Hendriklaan 4. 

Zit Trump daar achter de knoppen of zo?

Ik weet genoeg. Pas over een jaar of vijf ga ik nog eens kijken of deze software van waarde kan zijn.

   
Naschrift
: een dag later zijn dit de antwoorden - hij leert snel ;-)