In deze rubriek ziet u steeds een recent gemaakte Utrechtse foto (en soms meerdere).

Wanneer: dinsdag 11 januari 2022, 22.28 uur.

Wat? Tot 30 januari vindt 'I Light U' plaats. Dat is een expositie van nationale en internationale lichtkunstenaars die voor het eerst wordt gehouden in Utrecht. In het stationsgebied zijn zeven nieuwe werken te zien (en zes al bekende zijn toegevoegd aan de route). Zie de website voor een overzicht.

Op de foto hierboven ziet u één van de twee kunstwerken die eruit springen. De maker is de Hongaar Peter Koros. Als twee neurale netwerken reageren de twee figuren op elkaar. Ze zijn 'connected', en soms wat meer dan anders. Interessant om te zien.

M'n favoriet staat aan de jaarbeurskant van het station. De Nederlanders Vendel & De Wolf tonen hier hun bekende kunstwerk Fluxit (zie de video uit 2019 hieronder). Deze 'warmte' kan het stationsgebied wel gebruiken. "Deze mag wel blijven", vindt ook mijn gezelschap. 

Ga kijken en stoor je dan niet aan de opgeklopte onzin (inclusief taalfouten) die op de bordjes die erbij staan te lezen is. Eentje spant echt de kroon. "Net als bomen zuurstof geven, geven gefundeerd en door de gemeenschap gedragen door de som van percepties." Jaja.

Door: Jim Terlingen

Detail van de bordjes bij 'Towering Heights'.