Door Hans van Echtelt, die FC Utrecht vanuit Vak P volgt.  

Het zal de komende dagen nog tot een aardige discussie kunnen leiden: wie maakte de vijfde goal van FC Utrecht tegen PEC Zwolle? Er komen drie kandidaten in aanmerking: Mike van der Hoorn, Adrian Dalmau of Willem Jansen. De laatste staat op het lijstje van de KNVB maar is dat wel juist?

De aanvoerder zelf weet het ook niet zeker want hij zei later: "We moeten deze week nog een keer beeldje voor beeldje op de video gaan bekijken en dan zal er wel een antwoord komen. In ieder geval was Van der Hoorn niet blij dat ik zo nodig het laatste duwtje moest geven. En dat zal ook voor Dalmau gelden die de bal nog met zijn knie beroerde toen het laatste doelpunt ontstond’’.

Het zijn natuurlijk luxeproblemen die na afloop aan de orde kwamen. Want slecht spelen en toch met 5-1 winnen, dan behaal je een meer dan geflatteerde 5-1-zege. Beide trainers waren het hier na afloop over eens en ook op VAK P werd zeker in de eerste helft geregeld hoofdschuddend gereageerd op de FC-patronen op het veld. Buurman Ad moest toen zijn beproefde methode hanteren door pepermuntjes uit te delen aan omstanders. Vrijwel altijd volgt dan op korte termijn een FC-doelpunt en ook nu werkte het weer prima.

Alleen bij het eerste doelpunt was het wondermiddel niet nodig: Tasos Douvikas mocht namelijk van elf meter aanleggen en zoals afgelopen woensdag tegen NEC faalde de jonge Griek niet. Een doelpunt overigens met historische waarde: de 2500e treffer voor FC Utrecht sinds de fusieclub begon, Jan Groenendijk was de maker van de allereerst in 19709, nog wel uit tegen Feyenoord. Een andere mijlpaal vestigde Pieter Bijl destijds, hij tekende voor de 1000e FC-goal. 

En nu we het toch over doelpunten hebben: jammer dat Douvikas de tweede penalty (benut door Bart Ramsdelaawr) niet zelf nam. Hij zou op de topscorerslijst dan ook op vijf treffers gekomen zijn en daarmee op een gedeelde eerste plaats gekomen zijn met Haller, Til en Linssen. Maar de Sirtaki komt nog wel een keer aan bod in Galgenwaard. M aar eerst twee zware uitduels: tegen Ajax en AZ.

Utrecht komt goed weg: Maher kan niet voorkomen dat Kastaneer uithaalt.... Fotoverslag: Jeroen Stoops

...via de lat en de paal kan doelman Paes de bal voor de lijn weghalen.

Strijd bij basisspeler Van der Maarel.

De 2-0 door Sylla is onderweg.

Mahi schiet de bal langs PEC doelman Lamprou en maakt de vierde voor FC Utrecht.

Bart Ramselaar viert zijn benutte strafschop met zijn latere vervanger Dalmau.

Luchtduel met Van der Streek voor de volle tribunes in Galgenwaard.

Spelers bedanken de 12e man die luidkeels zong dat ‘Ajax er zondag aan gaat’.