Door Hans van Echtelt - Wat waren er tegengestelde emoties in de skybox van Arjen Robben in de Euroborg. Opluchting bij Frans van Seumeren omdat na een negatieve reeks eindelijk weer eens de volle winst werd gepakt door ‘zijn’ FC Utrecht. En verdriet aan de andere kant van dezelfde ruimte waar de voormalige teamleider Theo Huizinga en voormalige Groningse topschutter Peter Houtman (116 goals) treurden over de 1-2-nederlaag van de thuisclub die nu vrijwel gedoemd is te degraderen.

Er was aan alle kanten berusting te bespeuren in en rond de Euroborg waar de supporters zich opmerkelijk rustig gedroegen, met een grote politiemacht in de buurt.

Een beetje berusting was er toch ook in het FC-kamp door de ernstige blessure van Ramon Hendriks die al voor rust van het veld moest met een blessure die verdacht veel leek op knieletsel dat hij al eerder heeft opgelopen en dus kan hij de rest van het seizoen vergeten.

Dat de prima fluitende scheidsrechter Jeroen Manschot ook het spel lang moest stilleggen voor twee andere vroege uitvallers aan Utrechtse kant, Outhmane Boussaid (enkel) en Taylor Booth (hoofdblessure) maakte het spel er nog chaotischer door.

De Houtense arbiter voegde zelfs tien extra minuten aan de eerste helft toe waarin eerst Tasos Douvikas zijn veertiende treffer noteerde en daarna maakte Oliver Antman er alsnog 1-1 met zijn door aanvoerder Nick Viergever van richting veranderde schot. ,,Ongelooflijk knullig, die gelijkmaker met nog een halve minuut te gaan,’’ zo foeterde Frans van Seumeren toen hij de skybox binnentrad nadat de rust eindelijk was aangebroken.

Maar het kwam voor FC Utrecht toch nog allemaal goed. Met dank aan pinchhitter Bas Dost (die Douvikas was komen vervangen) die van dichtbij doelman Michael Verrips kon passeren na een vrije trap van Jens Toornstra en een doorkopbal van Mike van der Hoorn. Die mentale tik kon het kwetsbare en kwaliteitsarme Groningen niet meer te boven komen.

FC Utrecht kon de 1-2 redelijk comfortabel over de streep trekken, zelfs de bal op de kruising van invaller Bart Ramselaar en de gemiste droomkans van Bas Dost op 1-3 deden er niet meer toe. Zodat de prognose van Gonnie van Seumeren, voor de wedstrijd gedaan in de skybox, bewaarheid werd. ,,We maken hier vanavond twee goals en gaan dus winnen,’ zo profeteerde de vrouw van Frans. Hetgeen inderdaad bewaarheid werd, tot grote opluchting van haar man. 

Hans na de wedstrijd met Frans van Seumeren in de skybox van Euroborg (eigen foto)