Door Hans van Echtelt - Na FC Twente is ook FC Utrecht erin geslaagd om de dit seizoen bijna onneembare Deventer vesting te slopen. Via treffers van Victor Jensen en Bart Ramselaar werd het 0-2, waardoor de ploeg van Ron Jans voor zevende achtereenvolgende keer in deze competitie ongeslagen bleef.

Ook tegenstander Go Ahead Eagles kon tot een week geleden op een mooie serie terugkijken, waardoor de ploeg zich op de ranglijst zelfs in de subtop had genesteld. Maar nu incasseerde de voormalige FC-trainer Rene Hake dan toch twee nederlagen op rij.

FC Utrecht begon in Deventer ijzersterk, in een hoog tempo werd de Deventer defensie omsingeld. Nadat Mats Seuntjes al in kansrijke positie had gemist, was het even later wel raak. De uitblinkende Othmane Boussaid soleerde langs enkele opponenten en bood Victor Jensen de kans om binnen te tikken.

De 0-2 volgde niet veel later, een schot van Can Bozdogan werd half geblokkeerd waarna Bart Ramselaar (voor het eerst weer een in de basis) onhoudbaar binnen knalde. De geschrokken thuisclub wist daar voor de rust weinig tegenover te stellen.

In de tweede helft volgde de te verwachten stormloop van de thuisclub maar dank zij een ijzersterk keepende Vasilis Barkas leverden de talrijke pogingen van het fel aandringende Go Ahead geen treffers op. De doelman van FC Utrecht werd terecht tot ‘man of the match’ uitgeroepen en hield voor de tweede keer in dit seizoen de nul vast.

Ook Ron Jans was na afloop niet zuinig met zijn complimenten voor de sluitpost. Maar hij benadrukte vooral dat hij liever ‘geen uitblinkers wilde noemen omdat deze zege vooral een teamprestatie was’.

Voor de winterstop staan nog twee mooie potjes op het vuur: komende zaterdag thuis tegen RKC en de woensdag daarna de bekerwedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord. FC Utrecht kan de mooie reeks van zeven ongeslagen duels dus prolongeren en daarmee de opmars op de ranglijst voortzetten.

Jans: ,,Dan zijn we geslaagd in ons voornemen bij de winterstop aansluiting te krijgen met de middenmoot.’’ Wie die klassering enkele maanden geleden voorspeld had toen FC Utrecht nog hopeloos onderaan de ranglijst bungelde, zou ook op Vak P voor gek verklaard zijn.