Door Hans van Echtelt - Wanneer je de eerste helft van het seizoen terugblikt, is duidelijk waaraan het FC Utrecht heeft ontbroken: scorend vermogen. De ploeg kwam tot slechts 17 treffers en kreeg 26 tegengoals. Vorig seizoen was de balans: 26 voor en 26 tegen. Duidelijke statistieken. 

In Arnhem bleek zondagmiddag weer hetzelfde euvel. Nul doelpunten en tien keer op doel geschoten, en dat ondanks een uiterst verdienstelijk debuut van nieuweling Sam Lammers. De huurling was er zelf twee keer dichtbij, maar miste het vijandelijke doel op het nippertje. Ook Ryan Flamingo, Othman Boussaid en Hidde ter Avest kwamen in kansrijke posities, maar ook nu weer geen afwerking.

Maar er komt ook uiterst positief nieuws voor Vak P uit deze 0-0 in het Gelredome. Het veldspel tegen de nummer laatst was in de eerste helft veelbelovend: Vitesse werd van het kastje naar de muur gestuurd. Het was een wonder dat doelman Eloy Room voor rust op de been bleef.

Hoe anders was het spelbeeld na rust. Vitesse kwam als herboren uit de kleedkamer en FC Utrecht raakte zowaar in de problemen. Kacper Kozlowski raakte de bovenlat, Marco van Ginkel stuitte op Vasilis Barkas. Ook de Utrechtse counters bleven soms dreigend maar Romeny kon een vrije kans niet benutten. 

En omdat ook de ingevallen Davy Propper die voor het eerst sinds 4 februari weer speelde, zijn vurige schot gekeerd zag worden, bleef het teleurstellend 0-0. Een troostprijs voor FC Utrecht en Ron Jans was dat voor de negende keer op rij niet werd verloren. En ook dat aan een negatieve serie van vijf uitnederlagen op rij in het Gelredome, nu een einde kwam…