Door Hans van Echtelt - Er stond 1-2 op het scorebord en de spelers van FC Utrecht dropen af na de derde nederlaag op rij in Galgenwaard. Voor clubeigenaar Frans van Seumeren was de maat blijkbaar vol. Hij beende boos naar de kleedkamer om de ploeg in niet mis te verstane bewoordingen zijn ongenoegen te uiten over deze nieuwe deceptie.

Net als tegen Fortuna wisten de bezoekers in blessuretijd de drie punten weg te kapen uit Utrecht en toen was de maat vol. Niet alleen voor Van Seumeren maar ook voor de toeschouwers die opnieuw met een wanprestatie van hun favorieten werden geconfronteerd.

Toen wij op Vak P de opstelling onder ogen kregen, zagen we de bui al hangen. De achterhoede was geheel door elkaar gehusseld met spelers op vreemde posities, dat beloofde defensief al weinig goed. In de aanval stond Zakaria Labyad weer opgesteld die tot nu toe een uitgebluste indruk had gemaakt hetgeen opnieuw werd bevestigd. ‘Dus spelen we vanavond met tien man’, concludeerde mijn achterbuurman snedig bij de aftrap.

Maar toen topscorer Tasos Douvikas uit het niets toch de 1-0 op het scorebord had gebracht (zijn dertiende treffer al weer), leek het toch nog goed te komen voor de thuisclub ondanks deze armetierige partij. Maar op slag van rust rommelde Oliver Edvardsen de 1-1 achter Vasilis Barkas en stond het weer gelijk.

Er was een basisplaats voor Kluivert (JS)

En toen die tweede helft waarin het spel van FC Utrecht nog armzaliger oogde als voor rust. Sander van de Streek – de beste FC’er – raakte nog wel koppend de paal via doelman Jeffrey de Lange maar de bezoekers uit Deventer namen hierna de regie in handen.

Keer op keer werd het Utrechtse strafschopgebied gepenetreerd waarbij de FC-defensie steeds chaotischer reageerde. Vasilis Barkas kon het onheil nog voorkomen met een knappe reflex maar in blessuretijd gebeurde het onvermijdelijke. Invaller Willum Willumson kon van dichtbij de 1-2 binnen werken.

Het kan geen toeval meer zijn dat FC Utrecht alweer in blessuretijd onder uitgaat. Conditioneel lijkt de ploeg veelal niet in staat om negentig minuten staande te blijven.

Wat ons op Vak P well lang zal blijven hangen van deze mislukte voetbalavond, is de indrukwekkende minuut stilte vooraf en het massale applaus in de 18e minuut ter nagedachtenis aan de vier dodelijke slachtoffers van de tramaanslag, precies vier jaar geleden.

Een minuut stilte voor de slachtoffers van de tramaanslag (JS)

En over terugkijken gesproken, het was ook exact een jaar geleden, dat Rene Hake tussentijds werd ontslagen als trainer van FC Utrecht. En uitgerekend op deze dag kon hij als trainer van Go Ahead Eagles drie punten mee naar huis nemen, over een sportieve revanche gesproken. Misschien waren er ook toeschouwers in Galgenwaard die het deze sympathieke coach welk een beetje gunden. Maar daar had Frans van Seumeren natuurlijk geen boodschap aan.

Ongeloof bij Van de Streek, Ramselaar en Klaiber (JS)