Hans van Echtelt - Toen Taylor Booth in Volendam de 0-1 op zijn naam bracht, moest ik meteen terugdenken aan 19 augustus 1970. In een barstenvolle Kuip scoorde Jan Groenendijk destijds de allereerste goal in de historie van de kersverse fusieclub FC Utrecht. Afgelopen zaterdag werd de duizendste uit-goal in de geschiedenis van de club geproduceerd, op naam van Taylor die dus in de voetsporen trad van de inmiddels overleden Jan Groenendijk.

Het was aan de Dijk in Volendam toch de dag van de gedenkwaardige feiten. Niet alleen werd door FC Utrecht de grens van 999 goals in uitwedstrijden overschreden, ook trainer Henk Fraser boekte een record: de FC-coach had nog nooit als trainer vier wedstrijden op rij gewonnen, maar dat gebeurde nu zelfs met de overtuigende cijfers 0-4. Een van die treffers kwam op naam van Sander van der Streek die op 40 doelpunten stond maar nu Sebastien Haller achterhaalde die op 41 goals was blijven steken.

En om het feitenrelaas af te sluiten: FC Utrecht heeft nu op alle kunstgrasvelden in de eredivisie gescoord, op het terrein in Volendam was dat nog niet eerder het geval geweest. Door die overwinning gaat de club op een met Sparta gedeelde zesde plaats de ‘winterpauze’ in.

Begin januari wordt de competitie hervat met de topper tegen Feyenoord dat zich intussen ook nadrukkelijk heeft gemeld in de strijd om de landstitel na de misstappen van Ajax en PSV. Wij van Vak P hopen dan weer van de partij te zijn, Galgenwaard zal dan zeker tot de nok gevuld zijn.