Door Hans van Echtelt - Tevreden over het veldspel, ontevreden over de uitslag’. Zo formuleerde Ron Jans zijn gevoel na de 1-1 die FC Utrecht tegen FC Twente bewerkstelligde. Het was na rust een spektakelstuk op Galgenwaard waar de thuisclub verzuimde om de drie punten te pakken, toen Michael Sadilek uit het veld was gestuurd na zijn tweede gele kaart. Doelman Lars Unnerstall hield zijn ploeg op de been toen FC Utrecht dreigde van het numerieke voordeel gebruik te maken.

Na afloop van de 0-0 bij Fortuna zei Ron Jans het omgekeerde: ‘Wel tevreden over de uitslag, niet over het veldspel.’ Dit keer glunderde de coach van oor tot oor toen hij op de tweede helft terugkeek. ‘Ik heb in de rust tegen de jongens gezegd: jullie moeten het publiek in het stadion vermaken, ongeacht de uitslag. Ik denk dat dat aardig gelukt is, nu moeten de punten nog gepakt worden.’’

Dat kan volgende week zondag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior het geval zijn. Gelet op de progressie in het spel moet het mogelijk zijn binnen de kortste keren de lagere regionen te verlaten. Met de ‘youngsters’ Ryan Flamingo en Yannick Leliendal als absolute uitblinkers werd FC Twente na rust over de kling gejaagd waarbij ook spits Isa Lidberg zich dit keer fysiek van zijn beste kant liet zien.

Nog even een reactie vanaf de tribune over de penalty die door ingrijpen van VAR-vertegenwoordiger Edwin van de Graaf werd toegekend in tweede instantie. Volgens mijn buurman op Vak P wordt het tijd dat de regels rond al dan niet strafbaar hands aangepast worden.

‘Als van zo dicht bij een bal pardoes tegen een arm wordt geschoten, mag je nooit een strafschop geven.’ Het gebeurde toch zodat de fraaie goal van Oscar Fraulo niet tot de mogelijk verdiende overwinning leidde. Maar toch, het publiek in Galgenwaard had deze middag ondanks de 1-1 volop genoten.

Er mochten slechts 400 supporters uit Twente in het uitvak, gevolg van eerdere incidenten. (Foto-Hans van Echtelt)