In zijn column Nestorix schrijft oud-raadslid Vincent Oldenborg (klik hier) dat raadslid Wim Oostveen zijn collega-raadsleden niet moet bestoken met e-mails over de ruzie tussen O-Vast, het vastgoedbedrijf van Oostveen, en de gemeente. Ook zou hij zich 'monddood' moeten houden als hier in de raad over wordt gesproken. Wim Oostveen reageert in een e-mail:

De gemeente behandelt O-vast onjuist. De rechtbank heeft de gemeente in deze ook veroordeeld voor onrechtmatig handelen.

Wim Oostveen van Stadsbelang treedt als raadslid heel integer op. Hij heeft als raadslid helemaal geen waarschuwing gehad van de commissie Geloofsbrieven.

De gemeente blijft O-vast benadelen. Brieven worden niet beantwoord. Ovast heeft daarover 14 emails gestuurd naar een aantal politici/wethouders. Deze hebben dit gelekt naar de journalist René Cazander van het AD.

Ik stuurde onder meer een mail met uitleg waarom de wijk Haarzicht niet gebouwd kan worden. Wat is hier verkeerd aan?

Gegevens die bij Wim Oostveen als raadslid terecht komen, worden alleen maar gebruikt om te beoordelen of een voorstel goed is voor de stad. Mag Wim Oostveen als bestuurder van O-vast geen mails sturen als hij ook raadslid is? Natuurlijk mag dat wel! Op 21 maart 2014 uitspraak rechtbank Winsum: een raadslid mag ook stemmen over kwesties die hem rechtstreeks aangaan. Hoewel dit dus toegestaan is, doet Wim Oostveen dat zelfs niet. Hij praat niet in de raad over kwesties die O-vast aangaan.

Met vriendelijke groet,

Wim Oostveen, Stadsbelang