Schilderrestaurateur Jos Peeters heeft opnieuw een mooie klus geklaard. Dit keer maakte hij een muurschildering op de hoek van de Westravenstraat en Jutfaseweg. Het laat een deel van de Jutfaseweg zien (vanaf de Oranjebrug) zoals dat er in het verleden uit heeft gezien.

Peeters werkt, in opdracht van de gemeentelijke werkgroep Directe Voorzieningen, vaak aan restauraties van oude gevelreclames, maar maakt ook muurschilderingen zoals bij de Kruisstraat in het kader van de Tour de France-start in Utrecht en bij de St. Josephlaan de tekeningen die herinneren aan de vroegere kermis die daar plaatsvond.

Een overzicht die de oude situatie langs de Vaartse Rijn vanaf Tolsteeg laat zien.

De muurschildering in de Westravenstraat laat de oude industrie zien die vroeger te vinden was langs de Jutfaseweg en de Vaartsche Rijn, zoals molens, de tegelfabriek Westraven en het graanpakhuis van Hiemstra.

De muurschildering wordt op 30 oktober officieel onthuld. Het is een initiatief van huurdersvereniging Maasplein die graag een zichtbare herinnering had aan de glorietijden van de Vaartsche Riin.

Details van de muurschildering.