De Utrechtse band The Brahms speelt 4 mei in de Domkerk en 5 mei op hoofdpodium van Bevrijdingsfestival. Daarmee is er voor de populaire Utrechtse band een muzikale sleutelrol weggelegd op 4 en 5 mei.

Op woensdag 4 mei treedt de band samen met het Ragazze Quartet op tijdens het Herdenkingsconcert in de Domkerk. De volgende dag staan ze op het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk.

Ook dit jaar komt dit project voort uit een samenwerking tussen het Bevrijdingsfestival Utrecht en het Utrechts Comité 4 mei Herdenking. Bij een bezoek onlangs aan de Domkerk gaven de leden van The Brahms aan erg onder de indruk te zijn van die kerk. Het is toch even wat anders dan een podium als EKKO waar zij in maart hun tweede EP ‘Belise’ presenteerde.

Het herdenkingsconcert dat om 20.30 uur start na de herdenkingsplechtigheid op het Domplein is een bijzondere samenwerking tussen het klassieke Ragazze en indiepopband The Brahms. Door de koppeling van deze twee verschillende muziekstijlen, vindt niet alleen een overgang plaats van herdenken naar vieren, maar worden ook de verschillende generaties met elkaar verbonden. Dit sluit goed aan bij het motto van dit jaar: “Geef vrijheid door”.

Een dag later op 5 mei wordt het zelfde optreden herhaald tijdens het Bevrijdingsfestival, het optreden staat gepland om 14.30 uur op de Main Stage.

Door het winnen van de Utrechtse Popprijs vielen de heren van The Brahms een tijd geleden al op in het Utrechtse muzieklandschap. Daarna volgde de aftershow van The Kooks in de Heineken Music Hall, werden ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, scoorden ze een 3FM megahit én ontvingen ze de SENA Performer’s Award. Er zijn niet veel bands die dit binnen een kleine twee jaar voor elkaar krijgen, maar The Brahms bewees dat het kon.

Inmiddels is het ook tijd voor nieuw materiaal met de tweede EP ‘Belise’. Een meer volwassen geluid, maar de aanstekelijke pop is nog steeds voldoende aanwezig.