Ingezonden mededeling

Nederland is dan wel een fietsland, maar daar merk je niets van wanneer je het autoprobleem in ons land bekijkt. Volle straten en rondjes rijden om maar ergens een parkeerplaats te vinden, het is aan de orde van de dag. Veel auto's staan een groot deel van de dag stil, terwijl er veel mensen zijn die zich geen auto kunnen veroorloven, maar er zo nu en dan wel een nodig hebben.

In Utrecht is dit niet anders. SnappCar heeft een revolutionair idee ontwikkeld en ten uitvoer gebracht, Utrechtse deelauto's. Een eigen auto delen met anderen, kan dat? Lees snel verder wanneer je benieuwd bent naar hoe dat nu precies zit.

De voordelen van Utrechtse deelauto's

SnappCar is een handig platform waar auto-eigenaren hun auto in de verhuur aanbieden. Zo staat de auto niet onnodig stil. Mensen die zelf geen auto kunnen of willen kopen, maar er soms wel een nodig hebben, kunnen hier de auto huren. SnappCar is dan ook de plaats waar huurders en verhuurders samenkomen.

Huurders besparen maar liefst 30 tot 50% aan huurkosten wanneer je dit vergelijkt met de tarieven van een autoverhuurbedrijf. Bij SnappCar ben je All-risk verzekerd, staat er bij pech 24/7 een supportteam voor je klaar en bied je je auto aan in een betrouwbare community.

Hoe werkt het?

Wil je een auto huren in Utrecht via SnappCar, dan is dat heel eenvoudig. Je voert je postcode of straat in en krijgt direct een volledig aanbod van auto's bij jou in de buurt. Selecteer een auto die jij interessant vindt. Er staat ontzettend veel informatie bij de betreffende auto vermeld. Denk aan bouwjaar, een korte omschrijving van het gebruik van de auto, de brandstof waar de auto op rijdt en het aantal zitplaatsen. Ook vermeld de eigenaar altijd wat je wel en niet mag of kan doen met de auto. Op de hoe werkt het pagina vind je alle informatie.

Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld geen huisdieren in de auto mag vervoeren. Ook wordt er vermeld hoeveel vrije kilometers je er mee mag rijden en wat de huurprijs voor een dag is. Heb je een auto gevonden die je wil huren, dan dien je een huurverzoek in. Wanneer dat verzoek door de verhuurder is goedgekeurd, betaal je en aansluitend kun je de auto ophalen op de gereserveerde datum.