Voetbalverslaggever Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer de gewonnen wedstrijd tegen PSV, uitslag 3-0. 

In een kolkend Galgenwaard heeft FC Utrecht voor een stunt van jewelste gezorgd door PSV met 3-0 te kloppen. Met dank aan de VAR die twee gele kaarten omzette in rood, werd de Eindhovense formatie die in het verleden zo vaak in Utrecht heer en meester was, met een beschamend eindresultaat naar huis gestuurd. Of zoals aanvoerder Willem Jansen het na afloop uitdrukte: ,,Dat was zo’n avond dat het voor ons allemaal nu eens meezat.’’

Feest na afloop. PSV is met 3-0 aan de kant gezet. Foto: Jeroen Stoops

Na een weinig sprankelende eerste helft waarin het tactisch plan van FC Utrect doelmatig bleek, kwam na rust de wedstrijd pas echt los. De ruim 22.000 toeschouwers (het stadion was vrijwel uitverkocht) gingen er eens goed voor zitten nadat Sander van de Streek zijn van richting veranderde schot langs de verbijsterde Jeroen Zoet zag caramboleren. PSV moest nu komen maar maakte een aangeslagen en vooral ook geirriteerde indruk na deze openingstreffer.

Van de Streek viert zijn doelpunt; 1-0. Foto: Jeroen Stoops

Dat resulteerde in brute aanslagen op lichaamsdelen van FC-speler, met name de tegen zijn vorige club uitblinkende Bart Ramselaar en daarna Simon Gustafson waren het slachtoffer. Scheidsrechter Danny Makkelie bestrafte de daders aanvankelijk met geel maar werd door VAR-woordvoerder Jochem Kamphuis teruggefloten. Na een korte blik op het scherm maakte Makkelie het bekende VAR-gebaar en haalde vervolgens tot twee keer de rode kaart uit zijn borstzak.

De scheids op weg naar de beelden. Foto: Jeroen Stoops

Met negen tegen elf man bleek het pleit beslecht in het voordeel van FC Utrecht. Adam Maher boekte nog een persoonlijk succes doo van afstand de 2-0 binnen te knallen waarbij Jeroen Zoet niet helemaal vrijuit leek te gaan. In in de slotminuut van de extra tijd maakte Sean Klaiber het Utrechtse feestje compleet om van de ‘overtal situatie’ gebruik te maken en de 3-0 binnen te schuiven. Daarna kon het grote feest beginnen in Galgenwaard, na heel lange tijd was PSV weer eens kopje onder gegaan in de Domstad. En dat wilden de fans, en vooral de Bunnik Side, nadrukkelijk vieren.

Vooraf aan de wedstrijd loopt de wereldkampioen wielrennen Annemiek van Vleuten een ererondje door Galgenwaard. Fotoverslag: Jeroen Stoops

Kerk in de aanval, Dumfries grijpt voor PSV op tijd in.

Van der Maarel doet een poging de 2-0 binnen te koppen.

Rood voor Hendrix.

Maher, met PSV-verleden, heeft de 2-0 binnen geschoten.

Terwijl van Bommel bij de vierde official zijn beklag doet, kan Van der Brom alleen maar lachen.

Feest bij FC Utrecht.