Roger Vleugels  - Prima dat TivoliVredenburg heden in het AD/UN bij monde van zijn directeur erkent dat het gebouw, en vooral de benedenverdieping, dood zijn. De zalen draaien prima, maar het gebouw niet en dat drukt op de exploitatie. Nieuws030 opende op 2 november 2014 het debat hierover. Mooie woorden van Vreeke, waar het nu op aankomt is daden.

Open als de wiedeweerga het theatercafé aan de Vlaamse Toren / hoek Vredenburgplein, met iedere dag een optreden bijvoorbeeld rond 17.00 uur op het open podium. Lukt het niet, zoek een externe uitbater. Plaats in overleg met het Museum Speelklok een of twee dansorgels, liefst een klassiek Nederlands én eentje in Art Deco stijl, en een orchestrion in de hal. Spelen alleen overdag, na muntinworp. Trekken volk en zijn een prima reclame voor het museum.

Maak het op vele andere manieren aantrekkelijk om het gebouw in te lopen, desnoods als passage van de bushalte naar Vredenburgplein. Zorg voor twee café's op de begane grond, een cultuurbalie [voorheen bekend als kassa], een vrij te bespelen piano, iedere dag een optreden op het open podium, dansorgels, een orchestrion, op zaterdagochtenden een marcherende fanfare, op woensdagmiddag jongerenjammen, iedere dinsdagnacht workshops voor dance-dj's. Enz. Richt het jongerenjammen zo in dat het een van de manieren is om lid te mogen worden van het TivoliVredenburg jeugdorkest. Enz. Het moet altijd de moeite waard zijn het gebouw in te lopen.

Zorg voor grote schermen met het dagprogramma met per optreden het aantal nog beschikbare kaarten. Toon op een tweede scherm het programma voor de rest van de week. Op een derde scherm het overige cultuuraanbod in stad en regio. Zorg dat aan de cultuurbalie voor al die podia geboekt kan worden. Begin met het opruimen van de rotzooi. Bij de huidige kassa en daar waar het restaurant aan de Catharijnesingel moet komen, klotst de zooi tegen de ramen op. Veeg zelf meerdere keren per dag de Vlaamse Toren, de jongste achterbuurt van Utrecht, aan. Was de ramen en de vieze pilaren. Zet de fietsen recht totdat er een fietsparkeerverbod geldt. Start met de ombouw van de hele plint aan de Vlaamse Toren, vestig hier muziekspeciaalzaakjes en het open podium theatercafé.

Zet het gebouw in de stad. Zorg dat het een niet te vermijden plek wordt. Goede koffie, goede toegangen, goed licht, overal pinmogelijkheden en lekkere cakejes in de vorm van het gebouw. Altijd kans op onverwachte dingen: 'Zij gelooft in mij' uit het dansorgel. Maak van Het Gegeven Paard dé afspreekplek van Utrecht, altijd open, razendsnelle gratis wifi. Zorg voor verrassingstry-outs, voor reuring, voor spektakel.