Paul Schoolderman - Het leukste nieuws deze week was de uitreiking van een lintje aan een acteur die, onder de naam M. Simons, allerlei niet bestaande projecten heeft bedacht.

In de Stadsschouwburg in Utrecht kreeg hij uit handen van burgemeester van Zanen een onderscheiding omdat de ‘heer Simons’ zich verdienstelijk zou hebben gemaakt voor de stad Utrecht met diverse goede doelen zoals teckels en ecotuinen. Burgemeester van Zanen sprak de vermomde toe en zei dat deze man de wereld elke dag een beetje mooier maakte.

Humor is wat mij betreft daarvoor het beste medicijn, maar het is toch weer kinderachtig dat er gekeken wordt of er aangifte moet worden gedaan van valsheid in geschrifte. Ik merk ineens dat mijn automatische spellingscorrectie er geschiften van maakt. Volgens mij zijn er in deze door de heer Simons mooier gemaakte wereld wel andere dingen aan de hand.

Afgelopen week hebben we kunnen zien dat je niet jaren in Nepal hoeft te mediteren om te ontwaken. Een van de religies in Nepal is het Hindoeïsme, dat zegt dat je alles moet aanvaarden wat je op je weg tegenkomt, maar dit was wel heel veel tegelijk. Het dak van de wereld kwam naar beneden, maar de consequenties waren aanzienlijker groter dan de paar afgelaste concerten in Tivoli toen daar deze week het dak naar beneden kwam.

Verder waren er nog wat vluchtelingen die het onder kinderen zeer populaire spel ‘schipper mag ik overvaren’ niet helemaal tot een goed einde hebben gebracht en heeft de Nederlandse regering  laten zien het geen enkel probleem te vinden om uitgeprocedeerde asielzoekers op straat te zetten. De gemeente Utrecht zet gelukkig haar eigen bed-bad-broodopvang voort, terwijl dit in strijd is met het kabinetsakkoord. Dat is op zichzelf al een lintje waard.

Tot mijn grote spijt is er weer een Chinese massagesalon gesloten, omdat het teveel overlast zou veroorzaken op de Amsterdamsestraatweg, maar ik kan je vertellen dat ik meer last heb van mijn neukende buren dan van een Chinese massagesalon. Het schijnt dat lokambtenaren zijn ingezet voor bewijsmateriaal, maar die gasten zijn doorgaans zo suf dat ze al een orgasme krijgen als ze door een paar vrouwenhanden worden aangeraakt. En er zou sprake zijn van witwaspraktijken, maar een vergissing is toch snel gemaakt als er naast zo’n salon een wasserette zit.

Ook lees ik dat ons leger niet veel kan doen bij een eventuele geweldsescalatie aan de grens bij Rusland of in het Midden-Oosten. We hebben een ‘light army’ en pijnlijker kan het bijna niet worden weergegeven. Ik zie foto’s uit Baltimore waar plunderingen plaatsvinden na de begrafenis van Freddie Gray, die bij zijn aanhouding zo erg is mishandeld, dat hij later overleed en de doodstraf is weer helemaal hot in Indonesië. Gelukkig werden de executies zonder problemen of oponthoud uitgevoerd, zodat ik toch wat meer sympathie heb voor beulen.

Dus ik was blij met een beetje vrolijk nieuws, waarbij het grappig is dat burgemeester van Zanen deze vermomming uit de eerste de beste verkleedkist van een amateurvereniging niet wist te herkennen.

Een vermomming is onder andere bedoeld om mensen te misleiden en dat wat onecht is voor echt aan te zien. Helaas heeft de burgemeester dat onderscheid niet kunnen maken. Jammer is dat hij nog te jong is om mee te doen bij het nieuw opgerichte seniorenteam van FC Utrecht. Dit is een zogenaamd ‘walking footballteam’, waar de spelers niet hoeven te rennen. Iets wat ze hebben afgekeken van het eerste team. Maar zoals met elk verzonnen verhaal. Wat ik hierboven geschreven heb is allemaal niet echt gebeurd. 

--

Paul Schoolderman is cabaretier en organiseert comedyavonden in Stadskasteel Oudaen aan de Oudegracht onder de titel: Hakken in het Zand. Kijk op www.hakkeninhetzand.com voor de agenda.