Ook Utrecht ontsnapt niet aan de ramp van het coronavirus. Hoe beleven de Utrechters dat? Nieuws030 laat ze aan het woord in de Corona-kroniek.

Bert van Lienden - Wekenlang werk ik nu vier dagen vanuit huis. Voor de coronatijd deed ik dat ook al maar dan twee dagen per week.

Ik mis de afwisseling  tussen kantoorwerk en thuiswerk en de collega’s. Maar wat ik nog het meeste mis zijn de activiteiten welke net voor of in het weekend plaatsvinden.

Het weekend begint bij mij op vrijdag. Vaak heb ik dan een opname voor Ondiep TV en heb ik een rondleiding bij FC Utrecht gegeven als ik op vrijdagmiddag rond een uur of vier de kroeg (Eetcafé 1899 v/h Murk) in ga. Lekker wat drinken en gezellig kletsen aan de bar over van alles en nog wat.

Na meerdere  glazen bier gedronken te hebben naar huis en slapen op de bank. Zaterdagochtend met mijn vrouw naar de slager, koffie drinken bij de bloemenman en op bezoek bij onze dochters en kleinkinderen.

’s Middags samen met mijn vrouw naar de velden van voetbalclub DHSC -waar  als ze thuisspelen – wij maar één helft van de wedstrijd zien. De gehele tweede helft van de wedstrijd sta ik namelijk met Rinie (ex-Veloxkeeper) en zijn vrouw Corrie en ook mijn vrouw Vera aan de bar.

Ik bezoek daarom ook regelmatig de uitwedstrijden van DHSC, want dan zie ik wel de gehele wedstrijd.

Zondags naar FC Utrecht waar ik als begeleider van verjaardagsfeestjes kinderen hun ouders, vriendjes en vriendinnetjes gelukkig kan maken door hen naar afloop van de wedstrijd mee naar de ingang van de kleedkamer te nemen waar ze met de spelers op de foto / film kunnen en handtekeningen kunnen scoren. 

Als de jarige met zijn/haar gevolg is vertrokken nog even snel in de ‘t Wed en Waard-lounge een pilsje drinken met Paul Pessel en vrienden en dan weer naar huis. Eten, Studio Sport en nog veel meer programma’s kijken en het weekend is weer voorbij.

Ik hoop van harte dat de coronacrisis snel voorbij zal zijn want dat missen van allerlei gewone allerdaagse zaken begint mij behoorlijk te vervelen.