Raymond Taams - 'Leuk, ik noteer deze week rafelige gedachten en maak daar iets van om voor te dragen op de kar', schrijf ik in de groepsapp 'Rave voor de Rafelranden KAR'.

Aanstaande zaterdag wordt de Rave voor de Rafelranden, een demonstratie voor meer creatieve plekken in Utrecht, voor de tweede keer gehouden. Net als vorig jaar rijdt een optocht van versierde wagens met muziek en optredens door de binnenstad.  

Tijdens de vorige editie droeg ik, gezeten op een aanhangwagen naast een reusachtige roze vuist van piepschuim, mijn gedichten voor. Dat ik dit twee uur achter elkaar volhield, is waarschijnlijk de reden dat mijn naam opnieuw onder ‘optredende dichters’ in de organisatie-groepsapp staat.

‘Teksten over Rafelranden zijn natuurlijk helemaal leuk’, zegt iemand, waarop ik aanbied mijn rafelige gedachten tot poëzie te verwerken.

Normaal gesproken heb ik aan losse, vreemde, onbruikbare hersenspinsels geen gebrek. De afgelopen dagen voelt het echter alsof ik voortdurend naar een aansteker loop te zoeken in een huis waar je normaal gesproken gek wordt van de aanstekers die overal rondslingeren.

Ik schrijf dit op donderdagochtend, met nog slechts achtenveertig uur tot de Rave begint, is mijn hoofd rustiger dan ooit tijdens de drieënveertig jaar dat ik leef.

Gelukkig kan ik altijd terugvallen op mijn bestaande gedichten-oeuvre, dan lijkt het optreden gewoon maar iets meer op dat van vorig jaar (zie: youtube

De Rave voor de Rafelranden begint zaterdag 11 mei 2024 om 13:00 uur, meer informatie vind je in dit Facebook-evenement.

    

Zie ook:
De website en dit nieuwsbericht, dat vorig jaar op de website van de NOS stond.