Deze kiek is gemaakt op: zondag 19 mei 2024

Door: André Russcher

Waar? Domplein/Voetsiusstraat

Want? Gisteren vond de Utrecht Marathon plaats. Het was de 40ste editie. Volgens de organisatie de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Daarbij zijn wel alle afstanden bij elkaar opgeteld (marathon, halve, kwart en de mini van 1,5).

Op deze kiek zien we hoe snelle lopers voor het eerst langs de Domkerk komen. Dat was na 16,5 kilometer. In de tweede ronde was hier het 38 kilometerpunt. De finish was op het Utrecht Science Park.

Aan de start verschenen onder meer Jill Holterman, Dolf Jansen en Erben Wennemars. Holterman maakte haar favorietenrol waar. Ze finishte als eerste vrouw op de halve marathon in 1:17:56.  

De marathon werd dit jaar gewonnen door de Brit Thomas Cornthwaite. Hij liep de ruim 42 kilometer in 2:33:12. De snelste vrouw op de hele marathon was de Duitse Wiebke Kleinwächter met 2:59:55. Opvallend: de tijden van Dolf Jansen en Erben Wennemars staan niet op de uitslagenpagina vermeld.

Voor de mensen aan de kant viel er ook veel te zien, zoals deze fors getattoeerde Pool Maciej. Hij deed trouwens 4 uur, 13 minuten en 45 seconden over de 42,195 kilometer.

 Foto: Jim Terlingen

(JT)