Door Jim Terlingen

Kermisbaas Job de Voer, dan tachtig jaar, zegt in 2021 nog tegen het AD Utrechts Nieuwsblad: "Ik sta in 2022 gewoon weer op de piekenkermis." Maar naar wat de Oostkrant vandaag meldt, gaat dat ook dit jaar niet gebeuren.

De gemeente krijgt het omleidingsplan niet rond wegens te veel wegwerkzaamheden in de stad. De wijkkrant haalt op haar website André Vonk aan van 'Buro de Kermisgids', organisator van vele kermissen in het land:

“Blijkbaar wordt er op zoveel plekken in Utrecht aan de weg gewerkt dat een week lang de Maliebaan afsluiten tot verkeerschaos zou leiden.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het sowieso lastig werd om een goede kermis neer te zetten. Het Malieblad is nu anders ingericht.

En er staan grote werkzaamheden aan de Maliebaan op stapel die tot verdere aanpassingen zullen leiden aan het kermisterrein. De vooruitzichten zijn niet goed op deze plek.”

De kermis (het Maliebaanfestival) zou dit jaar plaatsvinden van 1 t/m 6 juli. In 2020 en 2021 ging het festijn ook niet door.
   

Ter herinnering aan hoe leuk het was; in 2015 maakte ik een geluidsopname van de Kamelenrace op de Piekenkermis. Beluister de onderstaande YouTube.