Door Jim Terlingen - Na drie maanden 'proefdraaien' gaat het nieuwe Filmtheater Slachtstraat en het bijbehorend grandcafé op vrijdag 5 augustus officieel open. Dat gaat 's avonds onder meer gepaard met een gratis openluchtvoorstelling op de Neude van de geweldige muziekdocumentaire 'Summer of Soul'. 

Het nieuwe filmtheater is, de naam zegt het al, gevestigd op de Slachtstraat. Velen weten nog dat daar - achter de Neude - tot en met 2018 filmtheater ’t Hoogt zat. Sinds april 2022 worden er in zeer mooi ingerichte ruimtes films gedraaid en drankjes en etenswaren geserveerd.

1 filmhuis
In de recentste nieuwsbrief van de Slachtstraat staat wel iets opmerkelijks: "Utrecht heeft vanaf 5 augustus officieel 1 filmhuis met 10 zalen verspreid over 3 lokaties in de binnenstad'. Zo'n zin roept de vraag op: komt er één naam voor dat filmhuis? 

De drie lokaties heten in ieder geval nog steeds Louis Hartlooper Complex (aan ’t Ledig Erf), Springhaver Theater (op de Springweg) en het Slachtstraat Filmtheater.

De opening
Op vrijdagavond 5 augustus is er om 19 uur een filmquiz en een feestelijk drankje bij de Slachtstraat, waarna om 21 uur de openluchtvertoning volgt op de Neude van Summer of Soul uit 2021.

De toegang is gratis. Een eigen stoel of zitzak bij de filmvertoning wordt door de organisatie aanbevolen. 

Voor wat het waard is: uw verslaggever, die vanzelfsprekend neutraal is, ervaart deze avond als een 'cadeau aan de stad'.