Door Jim Terlingen - Op de Zonstraat is woensdagmiddag een gedicht onthuld van Peter Drehmanns, lid van het Stadsdichtersgilde. Het gedicht grijpt terug op het verleden van het tuindersgebied en drukt de standvastigheid uit van de bewoners om het gemengde karakter van de Oosterbuurt (Oudwijk) te bewaren.

Een groep actieve bewoners, waarvan de initiatiefnemer van het gedicht Jos Schuurman er één is, koestert de gemengde samenstelling van de buurt: er zijn zo’n honderd woningen met huurders èn eigenaar-bewoners. De buurt is volgens hen in balans. Die balans dreigde door het verkooplabel dat de woningbouwcorporatie in de jaren negentig aan de buurt heeft gehangen te worden verstoord.

Tot juli vorig jaar. Een petitie gericht aan Mitros en aan de gemeenteraad om te stoppen met de verkoop van vrijgekomen huurwoningen werd toen door ongeveer tachtig huurders en eigenaar-bewoners ondertekend.

De hoofdrolspelers van deze onthulling, met links wethouder Kees Diepeveen en in het midden Jos Schuurman, initiatiefnemer van het gedicht. Verder ziet u de dichter en twee bewoonsters die het doek wegtrokken.  Foto: Jim Terlingen

De man die de letters aanbracht, Jos Peeters, haalde na de onthulling de touwen weg. Foto; Jim Terlingen

Dichter Peter Drehmanns draagt zijn gedicht voor: