Burgemeester Van Zanen en wethouder Kees Diepeveen hebben maandag een krans gelegd bij het beeld van de Dokwerker in Amsterdam. Hier vond de herdenking plaats van de Februaristaking in 1941 toen veel arbeiders in en rond Amsterdam het werk neerlegden als protest tegen de Jodenvervolging door de Duitse bezetter.

Ook in Utrecht werd op 25 en 26 februari 1941 op diverse plekken gestaakt. En dat was reden voor oud-CPN'er Ger Hoogenberg om in de jaren tachtig ervoor te zorgen via de gemeenteraad dat de gemeente Utrecht jaarlijks een krans legt bij het monument. Voor meer info: klikhier.

Bij de kranslegging waren naast de wethouder en burgemeester ook aanwezig wethouder Klaas Verschuure (D66), raadsleden Heleen de Boer (GroenLinks), Hind Dekker-Abdulaziz (D66), Corine van Dun (D66), oud-raadslid Dirk Schuurman (CDA, Bas Meijer (voorzitter 4 mei comité), Charles Chambone (lid 4 mei comité), Stefan Hoogenberg en vriendin (zoon van de in 2015 overleden Ger Hoogenberg), Wim en Serko Hoogendoorn (vrienden van Ger Hoogenberg).

Foto: Ton van den Berg