Door Jim Terlingen - De redactie van het fotoblad Hollandse Beelden geeft de jaarlijkse Jos van Leeuwen Regioprijs aan de Utrechtse freelance-fotograaf Angeliek de Jonge. Volgens de jury weet zij "van ogenschijnlijk eenvoudige onderwerpen prachtige foto's te maken."

Waarna het juryrapport vervolgt: "Waaruit toch maar weer blijkt dat een goede fotograaf geen opgetuigde gebeurtenissen nodig heeft. Sterker nog: de foto's van Angeliek zouden op termijn wel eens meer over deze tijd kunnen zeggen dat de zogenaamde nieuwsmomenten."

"Met haar eigen serie in het AD Utrechts Nieuwsblad bewijst ze eens te meer dat ze oog heeft voor de verdiepende, documentaire kant van het vak."

Angeliek de Jonge is "blij, vereerd en verrast", schrijft ze op Facebook. 

De Jos van Leeuwen Regioprijs 2022 wordt op 2 juni uitgereikt door de naamgever van de prijs tijdens een avond over regionale fotografie in Museum Hilversum. Van Leeuwen is een zeer bekende regiofotograaf in Den Haag en omstreken.

Aansluitend, van 3 juni tot en met 3 juli, is er een projecttentoonstelling in Museum Hilversum met werk van De Jonge.

De Jonge maakte in het verleden onder meer de boeken De duizend gezichten van het Griftpark (2004) met publicist Jerry Goossens, De singel van Utrecht, een wandeling (2008), met schrijver/stedenbouwkundige Kees Visser en Stadsgezichten - Utrecht in transitie (2016).

  
Dit is de website van Angeliek de Jonge.
Dit die van Hollandse Beelden.
En hier de site van Museum Hilversum.