Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de titel: Ik verwonder mij over..Zwart Goud Koffie & Vintage

Koffie, vintage, gezelligheid en authentiek; dat is Zwart Goud Koffie & Vintage aan de Kanaalstraat. Tussen de Turkse groentewinkeltjes en bakkerijen zit nu eindelijk een horecagelegenheid waar je even rustig wat kan drinken en lunchen zonder helemaal het centrum in te gaan. Want laten we eerlijk zijn: als je je op de Kanaalstraat bevindt kan het er af en toe hectisch aan toe gaan.

Zwart Goud Koffie & Vintage is een koffiebar en vintagewinkel tegelijk. Alles is er te koop. De stoel waar je op zit tot de tafel en de glazen waar je uit drinkt. De spullen zijn vintage en hebben een jaren '70-look. De eigenaar van deze hotspot is dan ook helemaal gek van de jaren '70 en dat is te zien. Er is duidelijk gekozen voor een donker interieur maar zeker niet somber! Door de stijlvolle aankleding voel je je op je gemak en het geeft een mooie toevoeging aan de Kanaalstraat.

Naast koffie en vintage kun je er ook exotische frisdranken krijgen en lekkere vruchtensapjes. Ik ging voor de mandarijnenfrisdrank (weer eens iets anders) en dat smaakte goed! Mocht je je kinderen meenemen dan is daar ook rekening mee gehouden. Er is namelijk een 'speelhoek' voor kids in een apart kamertje met allerlei speelgoed en een tv. Fijn dus om te weten mocht je op een zondagmiddag willen gaan, dan hebben de kinderen een eigen plekje en kan jij rustig je ding doen.