Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de titel: Ik verwonder mij over... Utrecht dat niet compleet is. 

Als echte Utrechtse ben ik natuurlijk hartstikke trots op mijn stad. Utrecht is gezellig, Utrecht is mooi, Utrecht heeft humor en Utrecht blijft je verbazen. Maar de stad heeft helaas nog drie punten die ontbreken om opper-top stad te zijn namelijk:

1. Een nachtclub

Ik weet het, Utrecht bestaat uit cafeetjes, barretjes en andere gezellige drink gelegenheden. Maar naast het sluiten van meerdere uitgaanstenten en de opening van het nieuwe Tivoli (wat trouwens een toptent is), is er geen nachtclub met goede muziek. Dus verschillende dansavonden, geen avonden vol met house/techno en ander eentoning gedreun maar muziek waar je echt op kan dansen… Waar is dat feestje?

2. Een goed Italiaans restaurant

En daarmee bedoel ik niet de Domino’s en de andere foute afhaal pizzeria’s. Een goed Italiaans restaurant met Italianen in de keuken waar traditionele gerechten worden gemaakt. Een plekje in Utrecht waar je even echt in Italie bent en je buikje goed rond kan eten. Bestaat dit? En waar is het?

3. Woning onder de 700 euro

Dit is puur uit eigen belang maar een appartementje in Utrecht voor onder de 700 euro vinden lijkt onmogelijk… Ik heb niet veel eisen: minstens 30 vierkante meter, een oké buurt (liever geen Overvecht) en een ‘buiten’ als een balkon bijvoorbeeld. Ik ben al een tijdje op zoek en de huizenmarkt in Utrecht is een ramp maar met minimale eisen moet ik toch wel ooit wat kunnen vinden?

Mocht je mijn willen tippen over een van mijn kritiekpunten/vragen. Ik sta open voor reacties! Samen kunnen we Utrecht nog beter en leuker maken toch?

 -

Anaï Garcia publiceert nog meer blogs via: feelgoodnow.nu