Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de titel: Ik verwonder mij over..

De Utrechtse zomer

Ja, dat was mij een zomer. Utrecht stond in het teken van lange zomeravonden, terrasjes, goede muziek en vooral erg veel gezelligheid. In juni begon het al met de Tour de France, ja dan kun je als stad natuurlijk niet beter de zomer inluiden. Wat was het een weekend! Sportief en warm. Als trouw volk stonden we zwetend de sjeezende toppers aan te moedigen. Met opblaasbadjes en picknickmanden zorgden we dat we goed voorbereid de Tour vanaf het begin tot het einde konden meemaken.

Vervolgens kwamen de zwoele zomeravonden waarbij we massaal tot laat op het terras zaten. Van de Neude tot het Ledig Erf; we bleven zitten tot de zon onderging. Terrasjes genoeg, geen plek die vrij bleef. Waar de zon is, zijn wij ook! Dus met een biertje of een wijntje in ons hand was het prima uit te houden.

En dan al die leuke en gezellige festivalletjes. De Parade was weer een groot succes maar ook de foodfestivals deden het goed dit jaar. Muziek en eten is natuurlijk ook een hele goede combinatie… Wereldgerechten en nieuwe bandjes zorgden voor een fijne sfeer waarvoor je eigenlijk op vakantie bent in eigen stad.

Gelukkig was er ook genoeg beweging deze zomer want met de skateparade kwam iedereen swingend langs skaten. Verschillende outfits en swingende heupen en sierlijke bewegingen om de Utrechters uit die luie terrasstoelen te krijgen en aan te moedigen de mooie stad eens vanaf de sportieve rolletjes te zien. Een harde bas, een massa skatende mensen en binnen een paar minuten zijn ze voorbij gevlogen.

Naast al het moois wat Utrecht heeft te bieden in de zomer zag ik ook al een hoop aankondigingen van leuke nieuwe horeca die worden geopend. Nieuwe restaurants en hotspots met creatieve concepten… een hoop inspiratie om dus weer die nieuwe plekjes af te gaan en mijn indrukken voor jullie te beschrijven. Na een fijne Utrechtse zomer komt volgens mij een sfeervolle, knusse herfst en winter aan!