Anaï Garcia gaat voor Nieuws030 door Utrecht onder de titel: Ik verwonder mij over... De explosie aan Biologisch in onze stad

Is het je ook al opgevallen hoeveel horeca er de laatste tijd wordt geopend in Utrecht Vooral veel nieuwe restaurant en lunchrooms openen de deuren in ons centrum. Hiep-hoi nog meer eten en nieuwe plaatsjes ontdekken!

Maar wacht: alles is biologisch!? Biologisch eten, biologische sapjes biologische take-away… Natuurlijk erg fijn dat we allemaal zo verantwoord met ons eten bezig zijn. Tegenwoordig weet je niet wat er allemaal met je eten is gebeurd dus wat bewuster keuzes maken in de supermarkt en wat beter nadenken wat je bestelt in een restaurant vind ik een goede zaak.

Biologisch is goed maar door elk restaurant met koeienletters BIOLOGISCH te noemen wordt het allemaal wel heel erg hetzelfde en word ons stadsie wel heel eentonig. Biologisch eten zou eigenlijk ‘normaal’ moeten zijn en dus niet een uitzondering. Want door drie restaurants naast elkaar te plaatsen die de nadruk geven aan ‘biologisch’ word de keuze wel erg lastig en kies je misschien uit frustratie juist wel de all-you-can-eat spareribs aan de Oudegracht.

Zou het misschien niet leuker zijn om een totaal ander restaurant-concept te beginnen? Iets als ‘wie bij dit restaurant de gezondste maaltijden van de kaart besteld krijgt 30% korting’ voor mensen een leuke uitdaging om de juiste groenten en misschien wel het verantwoordelijkste toetje eruit weten te pikken. Een restaurant met een spel-concept; leuk toch?

Of een totaal andere keuken bijvoorbeeld een Zweeds restaurant openen. Misschien is dit wel een hele lekkere keuken die ook prima biologische maaltijden op de kaart kan zetten maar het eerste echte Zweedse restaurant in Utrecht lijkt mij wel de moeite waard om een keer te proberen…

Ach ja, mijn boodschap is denk ik wel duidelijk. Bio = goed maar probeer de nadruk op wat anders te leggen zodat het straatbeeld van de Utrechtse horeca weer wat diverser wordt!

 -

Anaï Garcia publiceert nog meer blogs via: feelgoodnow.nu