Door Willem Geijssen - Terug van vakantie schrok ik toch wel toen ik de Monicahof op liep en daar een jongeman bezig zag de muurschildering van JanIsDeMan af te dekken met isolatiemateriaal. Camera snel gepakt en foto gemaakt. ‘Je komt in de krant’, riep ik, ‘want ik betreur het verdwijnen van deze mooie muurschildering!’

‘Ik kom effe beneden’zei de jongeman, ‘kan het uitleggen!’

De muurschildering is bijna afgedekt. Foto: Willem Geijssen

Hij stelde zich voor als Esken van der Velden en is al een jaar bewoner van het hoekpand Monicahof/Herenweg. En hij kwam met goed nieuws. JanIsDeMan is bezig met een ontwerp voor een nieuwe tekening. De muurschildering met het huwelijksaanzoek uit 2012 was ooit in twee dagen gemaakt met goedkope verf die aan alle kanten ging afbladderen, maar naar verluidt gaat het met het huwelijk nog steeds voor de wind.

Bovendien was de zijmuur hopeloos slecht en verdiende nieuwe isolering. Er is nog niets bekend over de nieuwe schildering, maar volgens Esken van der Velden zijn de plannen al ver gevorderd en wordt het allemaal heel prachtig. Hij houdt mij op de hoogte en ik ben zeer benieuwd. Ik kom er tenslotte elke dag langs en het was zo handig als mensen vroegen: ‘Waar woon je?’ Bij de muurschildering met dat huwelijksaanzoek.’ Hoop dat de nieuwe muurkunst ook zo makkelijk aan te duiden is. Als het maar niet op een echtscheiding uitdraait!

Zie ook het filmpje van de vervaardiging van de aanzoekfilm: http://www.janisdeman.com/