Door Jim Terlingen - Kortje Kunst is een podcast-route langs openbare kunst in Utrecht. Daarin ontdek je de verhalen achter de kunstwerken. In elke aflevering hoor je in tien minuten over de mysteries, gedachten en bijzonderheden achter het kunstwerk waar je langsloopt. Kunstjournalist Luuk Heezen gaat hiervoor in gesprek met de kunstenaar of andere kenners.

Per gebied (stationsgebied, binnenstad en Leidsche Rijn). zijn er vijf of zes afleveringen. Je kunt deze los beluisteren of achter elkaar. Voor elk gebied is er een samengestelde route zodat je gemakkelijk alle kunstwerken op loopafstand kan ontdekken. De podcast leidt je van het ene naar het volgende werk.

Een routekaart kun je ophalen bij de VVV aan het Domplein, bij de infobalie Stationsgebied in het Stadskantoor of in Leidsche Rijn bij RAUM, De Vrijstaat of Buurtcentrum Hoge Weide.

Eén nadeel: hij is vooralsnog alleen te beluisteren op de site van Openbare Kunst in Utrecht en op Springcast en niet in het Apple-platform waar de podcastapp van de iphone in zoekt. Dat is niet handig. Je ziet het vaker in de kunstwereld: de weg naar de mensen waar het om gaat, wordt min-of-meer vergeten.