Nestorix - Tja. daar zit je dan met een leeg scherm voor je. Na weken vol opwinding en reuring en bovenal de spanning of het echt het feest zal worden waar je al die maanden op gehoopt hebt.

Tourclip opnemen en lanceren, stukkies schrijven na gesprekken met bekende tourlegendes, quizzen draaien, zingen met je koor. Opeens is het allemaal voorbij.

Alle superlatieven zijn al uit de kast gehaald. Met zoveel mooie dingen is het moeilijk kiezen.

Wat op mij in ieder geval heel veel indruk gemaakt heeft, is de inzet van de mannen en vrouwen van de reinigingsdienst. Dat begon voor mij met de vegers en veegmachines als hekkensluiter bij de Caravane ‘d Utrecht op vrijdagavond en eindigde met hun aanwezigheid en muzikale optreden in de reclamekaravaan bij het vertrek op zondagmiddag.

De enthousiaste reactie van het publiek op hun aanwezigheid en optreden was een terecht stukje beloning voor een heel lang weekend keihard werken in de slopende hitte.

Heel veel mensen hebben zich ongetwijfeld uit de naad gewerkt en die verdienen allemaal een pluim maar elke nacht weer tonnen vuil weghalen zodat het de volgende dag ook weer een feest kan zijn, dat verdient wel een hele dikke pluim.

En nu komt het gat waar we met zijn allen in vallen. Nog een paar dagen en de stad loopt leeg. Vele duizenden Utrechters gaan op weg naar verre oorden of een camping in de buurt. Wat een contrast met afgelopen weekend.

Ik zal deze zomer wel in de stad blijven. Als het mooi weer is een beetje in de omgeving fietsen. Zeker niet met ruim 55 kilometer per uur, zoals de winnaar van de tijdrit, maar gewoon op mijn gemak.En vooral nagenieten van een bijzondere en unieke gebeurtenis en trots op me stadsjie dat zich van zijn beste kant heeft laten zien aan de hele wereld. Die weten nu ook waarom we met zijn allen zingen: “...er is geen mooier plekkie as Utereg mijn stad...”