In deze rubriek ziet u steeds een recent gemaakte Utrechtse foto.

Wanneer: zondag 26 september, 20:33 uur

Wat? Julius de Goede kreeg de Bulletje en Boonestaakschaal, een ouevreprijs van het Stripschap (vereniging ter bevordering van het beeldverhaal in Nederland).

Dat de Utrechter Julius de Goede de Bulletje en Boonestaakschaal krijgt voor al zijn werk in de afgelopen jaren is zeer terecht. De Goede maakte hele series boeken ter ere van de striptekenaar Hans G. Kresse (1921-1992) die het meest bekend werd vroeger van zijn verhalen over Eric de Noorman. De Goede bracht diverse boeken van Kresse opnieuw uit en bracht onder de aandacht het bijzondere talent dat deze tekenaar heeft gehad. Kresse was ook illustrator bij talloze boeken en in kranten.

Dat het Stripschap oog heeft voor het bijzondere werk van De Goede is te loven. Het grote publiek kent het werk helaas niet, strips zijn niet meer zo populair zoals ze vroeger waren. De Goede vindt het best en is tevreden met wat hij heeft volbracht voor zijn vriend Kresse want ze hebben elkaar goed gekend. Wie belangstelling heeft, kijk op de website van De Goede! Klikhier.

Door: Ton van den Berg