Door Jim Terlingen - Filmmaker, horeca- en bioscoopexploitant Jos Stelling heeft interesse om het pand te kopen waarin 't Hoogt nu haar horeca heeft en waar ook een bioscoopzaal is gevestigd.

Stelling, die eigenaar is van Springhaver en het Louis Hartlooper Complex, liet dit doorschemeren tegenover RTV Utrecht. "Ik heb een heel mooi plan, er verandert helemaal niks, het scheelt de gemeente alleen 450.000 euro per jaar aan subsidie."

Als Stelling het pand op Slachtstraat 5 verwerft, zou dat een opvallend moment zijn in het Utrechtse. De laatste jaren was er vaak sprake van een strijd tussen de ondernemer en 't Hoogt. Zij richten zich beiden op het segment 'filmhuisfilms'. Zie de strijd om de arthouse-bioscoop (Nieuws030, 2015) en Jos Stelling trekt plannen City-bioscoop in (DUIC, 2017). 

Voor het pand aan de Slachtstraat is veel belangstelling, verklaart eigenaar Het Utrechts Monumentenfonds tegenover de regionale zender. Het staat te koop voor 850.000 euro. De gemeente Utrecht moet nog vaststellen hoeveel erfpacht de nieuwe eigenaar moet gaan betalen, dat bovenop de koopsom komt. 

Filmtheater ’t Hoogt zit nog tot het einde van dit jaar op deze locatie. In 2019 zal het op verschillende plekken in de stad films vertonen. 't Hoogt, dat een instituut voor beeldcultuur gaat worden, richt zich in deze periode op een nieuw te ontwikkelen locatie in het Werkspoorgebied.