Het grote aantal enthousiaste aanmeldingen na de aankondiging dat je in Utrecht op zaterdag 3 februari gratis boompjes kan ophalen, heeft ervoor gezorgd dat de inschrijving voor deze uitdeeldag in onze stad is stopgezet. 

Voor het eerst deelt de nieuwe Utrechtse 'bomenhub' Eilandsteede boompjes uit die de afgelopen maanden door vele vrijwilligers zijn geoogst. Naast de soorten die ze zelf in de buurt hebben geoogst, stelt de gemeente Utrecht 1500 fruitboompjes (appel, zoete pruim en krent) beschikbaar voor haar inwoners.

Op de website van 'Meer Bomen Nu' staat nu:

Had jij je nog niet ingeschreven, maar wil je wel gratis boompjes? Kijk dan vooral even in de landelijke agenda, want ook op andere plekken worden op 3 februari vele boompjes uitgedeeld!

Toch liever halen in Utrecht? Hou dan de provinciale agenda in de gaten. Waarschijnlijk volgt begin maart nog een tweede uitdeeldag met zaailingen die we in februari hebben geoogst!

Alle jonge boompjes (zaailingen) zijn afkomstig van een kweker en tussen de 50 en 150 cm.

Eilandsteede is gevestigd op de Vreugdenhillaan in Park Transwijk. 'Meer Bomen Nu' deelt op 3 februari 150.000 boompjes uit door heel Nederland. 

(JT)