Na het grote succes van de openluchtvertoning van vorig jaar presenteren Slachtstraat, Springhaver en Louis Hartlooper Complex op vrijdag 11 augustus 2023 een nieuwe 'Open Air Movie Night' op de Neude, dit keer met de film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (2001).

Op de website van de Slachtstraat staat over deze film:

 
Amélie is de geliefde comedy over de jonge serveerster die niets liever doet dan de levens van mensen om haar heen te veranderen en daarbij haar fantasie de vrije loop laat. De prachtige en romantische beelden van een idyllisch Parijs, geschoten in Jean Pierre Jeunet’s ongeëvenaarde stijl, samen met de legendarische soundtrack van Yann Tiersen maken Amélie de perfecte film voor een zwoele zomeravond.

 
(Er leek in eerste instantie een nadeeltje te zijn op deze avond voor de niet-talige Utrechter: op de website stond dat de film in het Engels wordt ondertiteld (er wordt Frans gesproken). Jos Stelling, eigenaar van de drie filmhuizen, reageerde tegenover Nieuws030 desgevraagd: "Waarschijnlijk toch gewone Nederlandse ondertitels." En dat staat nu ook op de website. Jippie. Niks nadeeltje dus.)

Programma:

20.00 uur: inloop met muziek, trailers en drankjes-to-go bij de Slachtstraat.
21.00 uur: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (120 minuten).

Men wordt verzocht deze vrijdag zelf een stoeltje, kussen of kleedje mee te nemen.
De toegang is gratis.