De Utrechtse stand-up comedian Marc van Gestel is vanmiddag overleden. Dat meldt zijn zus op X (Twitter). Hij overleed aan de gevolgen van kanker. Hij is 55 jaar oud geworden.

Sinds juli 2015 stond hij op het podium als standup comedian. In 2017 bereikte hij de finale van de Talent Comedy Award in Delft en in 2018 won hij de publieksprijs van de Comedy Talent Award in Utrecht. (Zie artikel Duic) Als prijs mocht hij spelen op het Utrecht International Comedy Festival in TivoliVredenburg.

In 2022 was hij deelnemer van de BNNVARA-talentenjacht Ik Ga Stuk op NPO 3. Vanwege de ontdekking van een tumor in zijn dikke darm moest hij afhaken.

In het voorjaar van 2023 speelde hij samen met Badum Oneliners, een collectief onder leiding van comedian Howard Komproe, op Paaspop. Eind september deed hij auditie voor cabaretfestival Cameretten. Zijn programma, dat alleen over zijn ziekte ging, maakte indruk. Door die ziekte is deelname uiteindelijk niet gelukt.

Begin deze maand werd Van Gestel nog geinterviewd in het radioprogramma Spijkers met Koppen. Dat is hier te bekijken en te beluisteren.

Bericht van Marc op X, 7 oktober 2023

Van Gestel is uiteindelijk 16 maanden ziek geweest. Hij schreef tot deze maand nog berichten op zijn website.

(JT)