Deze kiek is gemaakt op: maandag 8 mei 2023, 19.11 uur

Door: Ton van den Berg

Waar? Jutfaseweg

Want? Joost van Waert flikt het hem weer. Hij presenteert z'n tweede boek met de titel Muurkunst in Utrecht. De eerste kwam uit in 2021 en nu al heeft hij een nieuwe versie met weer 300 nieuwe foto's van Utrechtse Muurkunst.

In de afgelopen jaren maakte Van Waert meer dan duizend foto's van muurschilderingen, gevelstenen, wandreliefs, tegeltableaus en lietraire citaten. Hij zocht erbij uit van wie het was en zette er 850 in zijn boek. In de nieuwe versie heeft hij een nieuwe keus gemaakt en 300 foto's vervangen door kunst die hij de afgelopen tijd heeft gefotografeeerd.

Als eerbetoon aan al die mensen die de stad verfraaien met hun kunst was het eerste exemplaar van de nieuwe druk voor muurkunstschilder Jan is de Man (Jan Heinsbroek) bekend van de Boekenkast op de Amsterdamsestraatweg en vele andere schilderingen.

Vorig jaar maakte Jan is de Man de schildering Rietveldhuis 2.0 op de Jutfaseweg op een pand van bewoonster Margreet Boekhout-Abelsma. Die muurkunst is nu vereeuwigd op de boekomslag van Muurkunst in Utrecht.

Het boek is te koop in de boekhandel en via: klikhier