Deze kiek is gemaakt op: maandag 24 april 2023, 16.20 uur.

Waar? In de keuken van hotel-restaurant Karel V (Geertebolwerk 1).

Want? Eindelijk, de Michelinster is terug in Utrecht. En niet 1, maar zelfs 2: Karel V en restaurant Maeve (Kromme Nieuwegracht 18; waar na de bekendmaking de website onbereikbaar werd).

Tekst op de website van Maeve, vanavond

Bijna 10 jaar moest Karel V wachten voordat het z'n voormalige Michelinster weer binnenhad. Keihard is er gewerkt onder leiding van chefkok Leon Mazairac (en zijn collega Jent van Capelle) om de ster weer terug te krijgen en dat is gelukt. Karel V-eigenaar Leo Hollman was verguld dat ook restaurant Maeve een ster binnensleepte: "Dat is goed voor de horeca van Utrecht, dit heeft een uitstraling naar alle horeca."

Volgens Mazairac is de ster een aanwinst niet alleen voor Karel V maar voor de hele stad Utrecht: 'Dit geeft een mooie warme gloed over de stad en die hadden we nodig want we werden voor saai versleten en dat konden we niet langer laten gebeuren."

Burgemeester Sharon Dijksma kwam de chefkok feliciteren. Mazairac wees erop dat de burgemeester sinds haar komst naar Utrecht een belangrijke ambassadeur is geweest in het streven naar een Michelinster.

Door: Ton van den Berg
 

Leon Mazairac, Ed Maas (eigenaar Karel V) en burgemeester Dijksma. Foto: Ton van den Berg