Persbericht Fietsersbond Utrecht

Ook dit jaar hoef je in Utrecht niet onverlicht te fietsen. Want ook dit jaar repareert de Fietsersbond kapotte fietsverlichting op de Neude. Gratis en voor niks. Op 8 oktober 2002 staan we tussen 11 en 16 uur naast de oliebollenkraam.

De Fietsersbond wil nog steeds dat niemand in het donker zonder licht fietst. Want dat is levensgevaarlijk. Voor jou als onverlichte fietser. En voor alle andere mensen in het verkeer. De Utrechtse fietspaden zijn drukker dan ooit en de snelheidsverschillen tussen al die fietsers nemen alleen maar toe. Houd je aandacht er dus bij, zet je mobiel uit en doe je licht aan. 

De fietsverlichtingsactie van de Fietsersbond is een jaarlijkse traditie in de Utrechtse binnenstad. Maak gebruik van het feit dat we er staan.

We geven ook voorlichting over de verschillende soorten verlichting en fietsen die in de handel zijn. En over wat de Fietsersbond nog meer doet om fietsen in Utrecht nog aangenamer te maken. Dus kom langs en steek je licht op.

En als je toch langskomt… neem dan ook die oude niet meer gebruikte (kinder)fiets van je kind/buurvouw/neefje mee. In Fietsstad Utrecht wonen verrassend veel mensen die geen eigen fiets kunnen betalen. Zeker voor kinderen is dat een groot probleem. Want wie fietst is onafhankelijker, gezonder en kan veel kosten besparen op vervoer. De ingeleverde fietsen worden opgeknapt en doorgegeven aan mensen die daar ontzettend blij mee zijn.

Meer informatie over fietsverlichting is ook te vinden op https://www.fietsersbond.nl/de-fiets/onderdelen/verlichting/soorten-verlichting/.