De reuzentheepot die bovenop de Radboudtraverse staat krijgt een tijdelijke nieuwe plek op het parkeerdek bij de V&D aan de Rijnkade.

In 2013 werd Utrecht verblijd met de bijna 7 meter hoge Celestial Teapot van kunstenaar Lily van der Stokker. Die maakte het vanwege de beeldende-kunsttentoonstelling Call of the Mall en het trok zoveel aandacht en kreeg zoveel leuke reacties dat de Stichting Kunst in het Stationsgebied en de gemeente Utrecht besloten het kunstwerk in het Stationsgebied te behouden.

Maar op de Radboudtraverse staat het in verband met de werkzaamheden daar nu in de weg. Waar de theepot wel een definitieve plek moet krijgen weet nog niemand, maar met het parkeerdek aan de Rijnkade is er in ieder geval een tijdelijk onderkomen gevonden.

Vrijdag rond 18.00 uur wordt de pot van zijn plek getild en op een oplegger geplaatst. Die gaat zaterdag om 06.30 uur naar de nieuwe locatie. Na bevestiging van een nieuw stalen frame wordt de theepot rond de middag op het parkeerdek van Rijnkade 3 gehesen.