Persbericht

Op zaterdag 20 januari 2024 organiseert Woonprotest Utrecht een actiebijeenkomst voor iedereen met vragen en plannen over het recht op wonen. Hoe kan je met succes je woonrechten afdwingen? Er zijn veel huurders en andere bewoners verspreid in de stad actief, maar zelden komen ze allemaal bijeen. 

De bijeenkomst vindt plaats in De Kargadoor en begint om 13.00 uur. De toegang is gratis.

Tijdens deze bijeenkomst kan je met hun kennis maken, kunnen zij in workshops en panels, en ideeën uitwisselen tijdens een aantal panels en afsluitende borrel.

Woonprotest Utrecht is vooral bekend van de grote demonstratie in november 2021 en de succesvolle campagne ‘Stop de verkoop sociale huur’. Het wordt steeds duidelijker dat het streven naar een woningmarkt een heftige wooncrisis heeft opgeleverd.

Het aanbod sociale huur daalt nog steevast, huisjesmelkers blijven woekerprijzen vragen voor hun kamertjes en krakers worden nog steeds ontruimd. Maar, acties voeren loont. Dankzij de woonstrijd is de verhuurdersheffing afgeschaft, is er een leegstandsverordening afgedwongen en er is in Utrecht ook een bewoningsplicht voor wie een huis koopt. Maar er is ook nog veel te doen. Nieuwe acties worden met de inzet van kennis en ervaring van alle Utrechters mogelijk!

Ga voor meer informatie naar www.woonprotestutrecht.nl of meld je aan via deze link: https://woonprotestutrecht.nl/woonrecht-bijeenkomst