In deze rubriek ziet u steeds een recent gemaakte Utrechtse foto (en soms meerdere).

Wanneer: zondag 11 september 2022, 19:44 uur

Waar: Pieter Nieuwlandstraat 14 en 16

Wat: dit voorjaar was de 91-jarige Marianne Moussault het zat. Na twee jaar lang vragen aan de buurman of hij zijn verwaarloosde scooter voor haar deur wilde weghalen, besloot ze ‘ik ga er wat leuks van maken’.

De 91-jarige Marianne Moussault bij 'haar' scooter. Foto: JT

- Wat bent u toen gaan doen?

“Ik ben samen met mijn iets jongere broer zonder overleg met mijn buurman aan de slag gegaan met het versieren van die scooter. En het bijzondere is, de buurman reageerde positief op onze aanpassingen. Dat was voor mij het sein om ermee door te gaan.”  

- Ik zie dat er ook een gedicht op de scooter is geplaatst. Ziet u uw werk als kunst?

"Nee, dat niet. Ik vind hem 'mooi van lelijkheid'. Ik wil bijvoorbeeld graag dat de scooter nog herkenbaar is. Dat het nummerbord nog te zien is. Die tekst komt trouwens uit een lied uit onze jeugd."

Groei omhoog / Vanwaar de sappen stijgen / Groei omhoog / naar 't licht met al je twijgen / Groei stil voort / in ondoorgrondelijk zwijgen. Foto: Annie Tak

- Blijven de planten zoals ze nu zijn?

“Nou, die klimplant is een eenjarige. Straks is hij ‘op’ en daar is niets aan te doen. Dan wil ik er violen in gaan zetten en met kerst ga ik ook iets doen. Daarna zie ik wel weer verder. Ik weet niet of ik dan nog leef, he.”

- Heeft u groene vingers?

“Laat ik het zo zeggen: op mijn hoge leeftijd kan ik dit gezellige voortuintje veel beter aan dan mijn eigen achtertuin.”

- Tot slot, heeft u vaker zoiets rebels gedaan? 

“Eh, ik geloof van niet… Maar daar zou ik wat langer over moeten nadenken.”

 
Door: 
Jim Terlingen