Jim Terlingen - In deze vierde aflevering van mijn rubriek 'Utrechtse berichten' weer drie onderwerpen: de lokale democratie thuis, steun voor het Hekking Gebouw en een tip voor Galgenwaard.

            
Raadsvergaderingen

Jan is terug. Afgelopen donderdag leidde burgemeester Van Zanen voor het eerst na zijn ziekte weer een vergadering van de Utrechtse gemeenteraad (ja, die ging onder andere over de sjoemelflats). Ik moet bekennen, ik kruip als volger van de Utrechtse politiek pas net uit het ei en heb Van Zanen nog niet eerder een raad zien leiden, maar wát een soepele, snelle en vaardige voorzitter, zeg. Bijzonder om te zien.

En dat kunt u zelf ook, vanaf de bank. Zelfs op een mobieltje zijn de vergaderingen 'live' te volgen. En ook terugkijken kan; dat gaat zelfs met linkjes waarmee je meteen naar bepaalde sprekers kunt gaan. Geweldig. Een mooi voorbeeld hoe techniek de samenleving kan helpen. De lokale democratie thuis. Hier is de link naar de plek waar je kunt kijken.

Ik had het veel eerder moeten doen. Ik stemde lokaal altijd op dezelfde partij als ik landelijk deed, gewoon omdat ik de Utrechtse politici niet kende. Sinds afgelopen donderdag weet ik beter.

               

Tjolk Hekking Gebouw

Op Twitter is een lichtelijk aangepast voorstel gedaan door Alan Hoekstra voor het WTC in Utrecht. Hij stelt voor dat het 't Tjolk Hekking Gebouw gaat heten in plaats van het Wethouder Hekking Gebouw.

Dat klinkt wel lekker, met die voornaam erbij.
De tweet wordt al flink geliked. Leuk.

Het aangepaste voorstel voor het WTC Utrecht. Foto: Twitter


Galgenwaard

Tot slot een tip. Iedere keer als ik stadion Galgenwaard passeer – te voet, op de fiets of vanaf de Waterlinieweg - mis ik iets. Het stadion komt zo aan de buitenkant op me over als een doods, niet-communicerend gebouw.

Maak aan de buitenkant van het stadion een goed zichtbare lichtkrant met actuele informatie over de wedstrijden van de FC in dit stadion.

Bijvoorbeeld over de volgende wedstrijd die gespeeld wordt, de kaartverkoop, de wedstrijd die nu bezig is, enz enz.

Het lijkt me ook uit commerciële overwegingen een goed idee.

Belangrijk is wel dat iemand met gevoel voor taal, actualiteit en – natuurlijk - FC Utrecht de teksten steeds bijwerkt.
Ik ben bereid.

                      

Reageren? terlingenschrijft@kpnmail.nl
Zie ook: www.jimterlingen.nl