Sportjournalist Hans van Echtelt volgt voor Nieuws030 de capriolen van FC Utrecht. Dit keer over het gelijkspel thuis tegen Vitesse: 0-0.

Het was jammer dat FC Utrecht tegen Vitesse nimmer kon boeien. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, ook wat betreft het balverlies en povere aanvalsacties. Dat er uiteindelijk 0-0 op het scorebord stond, was ook de verdienste van de VAR die twee doelpunten annuleerde. Het zou ook te veel van het goede geweest zijn in dit armoedige duel dat door ruim 22-duizend veelal jeugdige kijkers werd bijgewoond. Een gemiste kans want zo’n vol huis verdiende beduidend meer amusementswaarde.

Basisspeler Van der Maarel in duel met Büttner. Foto: Jeroen stoops

Zoals gezegd, behalve de afgekeurde treffers waren de scoringsmogelijkheden miniem. De teleurstellend  acterende Gyrano Kerk miste een unieke kopkans, aan de andere kant moest David Jensen alert zijn bij pogingen van Thomas Buitink en Danilo Doekhi aan Vitesse-zijde. Dat scheidsrechter Higler drie keer geel moest trekken voor FC-spelers paste in het beeld van de wedstrijd want de thuisploeg liep te vaak achter de feiten aan. Vooral de teruggekeerde Rico Strieder ging daarom een keer op de bon.

En dan was er nog de knieblessure voor aanvoerder Willem Jansen die hinkend en ondersteund door twee man het strijdperk moest verlaten. Meteen na afloop werd nog niet duidelijk hoe ernstig de kwetsuur is van de man die na afloop toch nog als ‘man of the match’ werd uitgeroepen. Een pleister op de wonde op een middag die duidelijk maakte dat de kloof van de achtervolgers met de Top Drie nog heel aanzienlijk is.

Fotoverslag Jeroen Stoops:

Aanvoerder Janssen verlaat met een pijnlijke knie het veld. Vervanger Görtler staat klaar.

VAR moment 2: Vitesse scoort, maar ook dit doelpunt wordt afgekeurd.

Van der Streek in duel met Serero. Bahebeck is onderweg voor hulp.

Ook een met ijs ingepakte knie weerhield aanvoerder Janssen er niet van zijn team te coachen vanuit de dugout. Meer dan een punt leverde het helaas niet op.