Door Hans van Echtelt -  Op Vak P wisten we het laatste kwartier ook niet of het 2-2-gelijkspel alsnog op het scorebord zou blijven. PSV rook immers bloed en het was aan de meer dan voortreffelijke Vasilis Barkas te danken dat een puntje in Galgenwaard bleef.

Onze buurman Wout hield ons traditiegetrouw van seconde tot seconde de blessuretijd bij en eindelijk klonk daar het verlossende eindsignaal van arbiter Allard Lindhout. De paal en een reflex van de Griekse doelman zorgden ervoor dat het thuispubliek toch nagenietend het stadion de rug toekeerde.

FC Utrecht had zich hersteld van de wanprestatie tegen Vitesse toen met een numerieke meerderheid toch een verliespartij geleden werd. Maar nu was de ouderwetse strijdbaarheid terug en kon de ploeg op het tandvlees de score op 2-2 houden.

Met de afwezige buurman Ad (corona) kon Vak P toch elkaar na afloop de hand drukken want er was genoeg amusementswaarde geboden, afgezien van het eerste half uur toen de wedstrijd meer op een schaakpartij leek.

Met het duel ontplofte na ruim een half uur toen het allereerste schot op doel van Othmane Boussaid langs de verblufte Walter Benitez in de bovenhoek verdween. Deze speler is vaak het mikpunt van kritiek, maar zoals Ad het altijd formuleert: ’’Voor dat soort jongens als Boussaid komen de mensen zoals ik naar het stadion’’.

Zoals gezegd: ineens ontbrandde het duel en PSV had meteen een antwoord klaar. Na de 1-2 van de alsmaar mopperende aanvoerder Luuk de Jong versaagde FC Utrecht niet: binnen de kortste keer schoot Sander van der Streek die altijd scoort tegen PSV de 2-2 binnen.

Applaus was er vervolgens voor de rentree van Bart Ramselaar tegen zijn oude club en voor doelman Barkas die met zijn geweldige reflex en met hulp van de paal het gelijkspel binnensleepte. Ad van Liempt had veel gemist en zou zeker na afloop meegeneuried hebben met: ‘Geniet van het leven, het duurt maar even…’'
   

Fotoverslag van Jeroen Stoops:

Aanvoerder Van der Maarel in duel

Boussaid is Teze en Bakayoko te snel af.

Vandaag geen doelpunt voor topscorer Douvikas.

Ramselaar staat op het punt zijn rentree te maken.

Luuk Brouwers (links) tijdens de ereronde na afloop.

De Bunnikside wordt bedankt voor de steun.