Hans van Echtelt - Met zijn hattrick is Bart Ramselaar in de voetsporen getreden van Sebastien Haller. De Amersfoorter scoorde in een geheel verregend Galgenwaard drie keer en legde daarmee de basis voor de 5-1-zege van FC Utrecht tegen Willem II.

1-0 Ramselaar. Foto: Jeroen Stoops

Het was niet het enige record dat zondagmiddag sneuvelde: de thuisclub bereikte met de derde plek en het puntentotaal van 23 punten (doelsaldo 24-12) een nieuw clubrecord, nooit eerder is volgens de volgers op Vak P bij de start van het seizoen zo voortvarend van start gegaan.  En dan bedenken we op Vak P ineens dat we met die twee ‘gestolen punten’ tegen RKC op 25 punten hadden gestaan, dus op plek twee. Dus voor PSV en op een puntje van. Ajax….Onvoorstelbaar.

De andere twee treffers tegen Willem II kwamen overigens niet toevallig op naam van invallers, namelijk Mohamed Mallahi en Joris van Overeem. Dat zegt veel over de breedte van de huidige selectie precies zoals vorige week tegen Heerenveen. Ook toen deed trainer Rene Hake na rust uitgebreid een beroep op de reservebank en daar werd de teamprestatie zeker niet minder door.

De enige speler die momenteel uiterst gefrustreerd op dezelfde reservebank gekleefd lijkt, is Adrian Dalmau. Zoals ook bleek in het bekerduel bij Stedoco lijkt de Spanjaar alle goodwill bij de technische staf verspeeld te hebben en krijgen talenten uit Jong FC Utrecht wel een kans.

Over bekervoetbal gesproken: FC Utrecht heeft een ‘Avondje-NAC’ geloot, dus dat kan in december nog een pittige confrontatie in Breda worden. Zoals ook de komende uitwedstrijd tegen Vitesse (zondag kwart voor vijf) geen gemakkelijke opgave wordt, nu zowel Mark van der Maarel als Adam Maher voor dat duel geschorst zijn vanwege hun tegen Willem II onnodig opgelopen gele kaart.

Maar wij op Vak P vallen nu al van de ene verbazing in de andere, dus waar gaat onze FC dit seizoen eindigen en gaan er misschien nog meer record sneuvelen...

Een hel werd het… Voor Willem II. Fotoverslag: de doorweekte Jeroen Stoops

Wellenreuther wederom gepasseerd door Ramselaar 2-0.

Mike van der Hoorn wordt behandeld op het veld. Hij verliet lopend het veld, maar moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Regen, regen, regen.

Ter Avest en Köhn.

Terwijl zijn 10 ploeggenoten aan de andere kant de derde treffer van Ramselaar vieren, viert Paes het doelpunt met de Bunnikside.

Feest na afloop.

Ook Van de Maarel neemt een duik.

Drie punten binnen en Utrecht op de derde plek.

Bart verlaat het veld. De wedstrijdbal gaat met hem mee naar huis.